uitgeverij cd-id multimedia

cd-id is een educatieve uitgeverij gespecialiseerd in uitgaven rondom digitale vaardigheden. Voor ons is het belangrijk dat iedereen mee kan doen in een samenleving die steeds nadrukkelijker vraagt om digitale kennis en kunde. Daarom werken wij al jaren met veel plezier en inzet aan titels die helpen bij het verwerven van digitale vaardigheden. Onze uitgaven zijn toegankelijk, vereisen geen voorkennis, beginnen bij het begin en zijn helder in woord en (bewegend) beeld.

Voor het ict-onderwijs hebben we de blended methode Elementaire Computervaardigheden ontwikkeld. Het is onze overtuiging dat leren met boek en online omgeving binnen de onderwijssituatie de meest effectieve manier is om resultaat te behalen.

Voor late beginners is er de serie Computer Basisboek.

Daarnaast is cd-id voor diverse opdrachtgevers actief als partner bij de realisatie van e-producten.

Ons team:

Bart Uhde
Bart Uhde
Cecile Sanders
Cecile Sanders
Willem Pleiter
Willem Pleiter
Daan Uhde
Daan Uhde

Elementaire Computervaardigheden

Iedere leerling weet feilloos de weg op sociale media, maar er valt nog veel te winnen als het gaat om praktische ICT-vaardigheden.

In de dagelijkse onderwijssituatie is het vaak lastig om op gestructureerde wijze computervaardigheden bij te brengen. Elementaire Computervaardigheden helpt u en uw leerlingen daarbij. De leerstof is beschikbaar als cursusboek, e-product en als combinatiepakket.

Het e-product geeft toegang tot de beveiligde website met e-learning, zelftests, eindtoets en voortgangspagina. De e-learning laat stappenplannen met voorbeeldvideo’s zien. In een simulatie kan de leerling de opgedane vaardigheden oefenen.

Deze blended lesmethode maakt de leerling op een overzichtelijke manier vertrouwd met de pc of Mac en de belangrijkste Office-apps. Voorkennis is niet vereist. Bestemd voor leerlingen in het vo en mbo. Voor opleidingen MBO Techniek is er Introductie AutoCAD.

Windows 10

Het cursusboek Windows 10 leert de leerling zelfstandig op praktisch niveau allerlei taken uit te voeren met het besturingssysteem Windows. Naast de heldere stappenplannen wordt ook aandacht besteed aan best practices en zijn er tal van tips om het werken met Windows 10 makkelijker te maken.

Het e-product geeft toegang tot de beveiligde website met e-learning, zelftests, eindtoets en voortgangspagina.

Mac & iPad

Het cursusboek Mac & iPad leert de leerling zelfstandig op praktisch niveau allerlei taken uit te voeren met het besturingssysteem van de Mac (macOS Mojave) en de iPad (iOS 12). Naast de heldere stappenplannen wordt ook aandacht besteed aan best practices en zijn er tal van tips om het werken met macOS en iOS makkelijker te maken.

Het e-product geeft toegang tot de beveiligde website met e-learning, zelftests, eindtoets en voortgangspagina.

Office 365 Word - Excel - PowerPoint

Het cursusboek Office 365 Word - Excel - PowerPoint leert de leerling zelfstandig op praktisch niveau allerlei taken uit te voeren met de apps Word, Excel en PowerPoint. Naast de heldere stappenplannen wordt ook aandacht besteed aan best practices en zijn er tal van tips om het werken met de Office-apps makkelijker te maken.

Het e-product geeft toegang tot de beveiligde website met e-learning, zelftests, eindtoets en voortgangspagina.

Introductie AutoCAD

Bij het samenstellen van de lessen heeft auteur Floor Nipius goed gekeken naar de basiskennis die nodig is om technische tekeningen te kunnen maken in AutoCAD 2019. Het cursusboek Introductie AutoCAD leert de leerling op een duidelijke en gestructureerde manier de belangrijkste vaardigheden. Naast de stappenplannen wordt ook aandacht besteed aan best practices en zijn er tal van tips om het werken met AutoCAD makkelijker te maken.

Het e-product geeft toegang tot de beveiligde website met e-learning, zelftests, eindtoets en voortgangspagina.

Computer Basisboek

Het Computer Basisboek is er voor iedereen. De beginnende computergebruiker wordt snel vertrouwd gemaakt met de basisvaardigheden via heldere stappenplannen en duidelijke illustraties. Daarnaast is het Computer Basisboek een overzichtelijk opzoek- en naslagboek bij vragen als “hoe ging dat ook alweer”? Voor de beginnende hobbyfotograaf is er het boek Digitale fotografie.

De serie Computer Basisboek is eerder als speciale uitgave voor Aldi Nederland verschenen.

Hoewel de titels die nog op voorraad zijn niet de allernieuwste versies van de app's en besturingssystemen bespreken is dit in de meeste gevallen voor thuisgebruik geen probleem. Maar bekijk toch eerst even de inhoudsopgave om na te gaan of het Basisboek aan uw situatie beantwoord.

Praktisch pc gebruik en internet voor senioren

Praktisch pc gebruik en internet voor senioren laat u op plezierige wijze kennis maken met de computer, Windows 8.1 en de tekstverwerker WordPad. U hoeft geen enkele ervaring te hebben met het gebruik van de computer; zin om te ontdekken wat u met de computer kunt doen is voldoende. Door de vele praktijkoefeningen in het boek leert u vlot de basisvaardigheden die u nodig heeft om vol vertrouwen met de computer aan de slag te gaan.

Daarna maakt u kennis met de vele mogelijkheden van internet, één van de populairste toepassingen van de computer. In dit boek leert u hoe u met Internet Explorer webpagina’s bekijkt, informatie zoekt en favoriete websites bewaart, zodat u veilig en met plezier uw weg weet te vinden in de fascinerende wereld van internet.

Technische begrippen worden in duidelijke taal uitgelegd en samengevat in een uitgebreide verklarende begrippenlijst.

Apple Macbook, iPad en iPhone

Het Basisboek Apple MacBook, iPad en iPhone is een handzame introductie in het gebruik van de Mac computer met het besturingssysteem OS X Yosemite, en de populaire tablet iPad en de iPhone met het besturingssysteem iOS 8. Hoewel de gebruikersvriendelijkheid bij Apple producten voorop staat, kan het handig zijn voor de beginnende gebruiker om een aantal praktische tips binnen handbereik te hebben. Dit boek voorziet daarin.

De iPad en iPhone bedien je via het aanraakscherm en kennen veel overeenkomsten, waardoor je na enige oefening snel met beide apparaten overweg kunt. Dit boek helpt je, ook als je overstapt naar de Mac, iPad of iPhone, in duidelijke stappen de basisbeginselen van het gebruik ervan onder de knie te krijgen.

Office 2013/365 Word - Excel - PowerPoint

Met het Basisboek Office 2013/365 leer je hoe je Word, Excel en PowerPoint kunt gebruiken voor allerhande gevarieerde taken. Brieven, werkstukken of rapporten schrijven, de boekhouding doen of een flitsende presentatie maken: dit boek legt je stapsgewijs uit hoe je dat doet met de programma’s van Office 2013/365.

Je leert werken met het lint en je raakt snel vertrouwd met deze manier van opdrachten geven in Office 2013/365. Het boek biedt ook een praktisch uitgangspunt als je de overstap moet maken van eerdere Office-versies naar Office 2013/365.

Digitale fotografie

Digitale fotografie is een overzichtelijk handboek bij een fantastische hobby. Allerlei praktische zaken komen aan bod, van de aanschaf van een digitale camera tot het beheer van je fotocollectie op de computer. De camera zal al snel geen geheimen meer voor je hebben en je leert hoe je goede foto’s maakt.

Je leert met Microsoft Photo Gallery, een gratis fotoprogramma, hoe je je fotoverzameling beheert, overzichtelijk houdt en kan delen. Daarnaast maak je kennis met het fotobewerkingsprogramma Photoshop Elements waarmee je je digitale foto’s veel extra’s kunt geven.

Technische begrippen worden in duidelijke taal uitgelegd en samengevat in een uitgebreide verklarende begrippenlijst. De vele voorbeeldfoto’s en illustraties in kleur maken dit een zeer toegankelijk boek voor iedereen die de boeiende wereld van digitale fotografie wil verkennen.

Partner bij realisatie van e-producten

cd-id is voor diverse opdrachtgevers actief als full-service bureau dat vanuit de verschillende disciplines het hele realisatietraject van concept tot eindproduct verzorgt - of belangrijke onderdelen daarvan.

cd-id heeft een kernteam van ervaren specialisten voor conceptontwikkeling, tekstproductie en redactie, interaction- & softwaredesign en projectmanagement.

Naast kant-en-klare producten levert cd-id diensten op deze gebieden. Dankzij een netwerk van vaste freelance krachten kunnen wij flexibel inspelen op uiteenlopende opdrachten. Meer hierover vindt u in onze portfolio >>.

Werkwijze

Dat een klein team in staat is tot een grote productie, heeft te maken met een aantal onderscheidende kenmerken in de werkwijze:

> Mixed media formules Producten met een uitgekiende combinatie van boek en digitale media hebben een duidelijke meerwaarde.
> Database-gebaseerd ontwikkelen Content wordt media-onafhankelijk opgeslagen om op efficiënte wijze productie en onderhoud mogelijk te maken.
> Contentontwikkeling Het contentteam heeft brede ervaring met informatieve en educatieve verhaalstructuren, teksten en animaties voor jong en oud.

Een greep uit onze portfolio van projecten voor opdrachtgevers:

Nedlloyd logo
Bart Uhde

Interactieve presentatie van een nieuwe lijn naar Japan

Koopmans logo
backside

Interactieve app met bakrecepten van Koopmans

Aldi logo
backside

PC-Basic
cd-rom serie en de Computer Basisboeken

Hema logo

Smartview,
app voor beeldbewerking en online bestellen van foto's

Centraal Beheer logo
Bart Uhde

Digitale taaltest voor medewerkers. Met Hendrikx van der Spek.

Noordhoff logo

ICT-editing CoFlex, NU Techniek Bouw & Infra en Techniek op Maat

Kruidvat logo
backside

Realisatie
e-learning Kruidvat College. In samenwerking met Het Spectrum.

ThiemeMeulenhoff logo
backside

Realisatie
e-learning bij Le Moniteur, methode Frans.

Amnesti International logo

Teksten voor Kinderrechten cd-rom. Winnaar van de Gouden Apestaart 2003

ING logo
Bart Uhde

Instructieteksten voor e-learning over een interne applicatie van ING

Contact

Uitgeverij cd-id multimedia
Cruquiuskade 251
1018 AM Amsterdam
tel. 06 2256 6296
e-mail info@cd-id.nl
kvk 51.627.469
btw NL8501.04.075.B.01

Algemene voorwaarden (pdf)
Bedenktijd en Herroepingsrecht (pdf)
Formulier herroepingsrecht (pdf)
Privacyverklaring (pdf)